MEVROUW VAN DE VORST & SANNE GELISSEN

PARADIJSVOGELS

Mevrouw Van der Horst is fervent handwerkster en weet wel raad met garen en draad. Zo begeleidt ze al jaren een handwerkgroep die werkstukken maakt welke verkocht worden voor het Rode Kruis. Met plezier helpt ze anderen met haaktechnieken en puzzelt graag door om tot perfectie te komen. Mevrouw Van der Horst greep NIEUW/OUD aan om iets nieuws te leren. Het liefst iets waarbij, anders dan anders, de focus een keertje op haarzelf ligt.

 

Zo werd Mevrouw Van der Horst gekoppeld aan een ontwerper met een zelfde passie voor textiel en garens. Sanne combineerde haar kennis van weven en haar expertise om concepten te materialiseren. Haar focus lag in dit project op het ontwerpproces; hoe kan je als designer iemand gelijkwaardig betrekken in het maken van ontwerpkeuzes.

 

De uitkomst van deze samenwerking is Paradijsvogels, een kamerscherm waarin geweven kan worden. In het ontwerp is gekozen voor dikke koorden die het handwerkproces voor iedereen toegankelijk maken. Of je nou twee rechterhanden hebt of je vingers je soms in de steek laten, er ontstaat gemakkelijk een strak beeld.

 

De keuze voor een kamerscherm is gemaakt met oog voor de toekomst. Zo kunnen de zelf geweven vogels van mevrouw Van der Horst de eventuele stap om te verhuizen naar een studio in de Kronenhoef persoonlijker maken. Hoewel er meer nadruk lag op de reis dan de bestemming zijn beide dames erg tevreden met het eindresultaat.

 

 

 

 

 

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

 

•  Prijs workshop en/of product: op aanvraag

 

 

DIT PROJECT WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

 

PORTRET- EN PRODUCTFOTOGRAFIE 2017/2018 DOOR BLICKFANGER