MEVROUW MONTEIRO

& EEFJE DAGEVOS

DE COLLECTIE

Mevrouw Monteiro en Eefje Dagevos zijn samen aan de slag gegaan met het medium fotografie. Al snel in het project bleek dat mevrouw Monteiro enorm bij de tijd is en erg behendig met sociale media. Zo maakt ze veelvuldig gebruik van Facebook en WhatsApp, wat erg handig bleek te zijn tijdens het project. Foto’s werden snel door-gestuurd en beoordeeld en ook afspraken maken was erg handig op deze manier.

 

In de eerste gesprekken ging het vaak over de Indonesische achtergrond van mevrouw Monteiro en haar fascinatie voor reizen. Tijdens deze reizen maakt ze veel foto’s. Dit zijn echter niet de gebruikelijke toeristenfoto’s die je zou verwachten. Mevrouw Monteiro houdt ervan om een onderwerp te kiezen en daar dan heel veel van te verzamelen. Een goed voorbeeld daarvan is haar enorme verzameling foto’s van vrachtwagens in Amerika. De compositie en scherpte zijn van minder groot belang dan de uiteindelijke verzameling beelden. Ze wil graag haar herinneringen tastbaar maken met foto’s.

 

Met dit gegeven is Eefje, student fotografie en werkzaam bij Blickfänger, aan de slag gegaan. Samen zijn ze begonnen met enkele oefeningen. Ze hebben toegewerkt naar een serie foto’s waarin beeldcompositie en herhaling opvallen. Een aantal voorbeelden van hun oefeningen: kijk naar je dagelijkse omgeving zoals je ook op vakantie kijkt of het verzamelen van foto’s: stoelen, scootmobielen, rollators, advocaatjes of alles in één kleur.

 

Dit resulteerde in de uiteindelijke serie: een week lang op dezelfde manier je bord eten fotograferen. Een simpel concept, maar het geeft wel een kijkje in het dagelijkse leven van mevrouw Monteiro, waarin haar gevoel van het verzamelen van dingen mooi tot uiting is gekomen.

 

 

 

 

DIT PROJECT WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

 

PORTRET- EN PRODUCTFOTOGRAFIE 2017/2018 DOOR BLICKFANGER