MENEER VAN DE WIEL
& EVERT DE KOCK

EEN VERLICHT DING

Meneer van de Wiel heeft een diep gekoesterd verlangen naar de kunsten. Tijdens zijn vroegere leven heeft hij een verzameling eigen gemaakte tekeningen, schilderijen, beeldhouwwerken, en gietsels opgebouwd. Samen met zijn passie voor techniek is hij geïnteresseerd geraakt in 3D printen. Evert heeft een combinatie van techniek en creativiteit in zich zitten.

Met de 3D pen zijn Evert en meneer van Wiel aan de slag gegaan om de kunstwerken van meneer op moderne wijze nieuw leven in te blazen. Een belangrijke tekening van meneer van de Wiel genaamd “De Zaaier”, is met de 3D pen opnieuw getekend. Geïnspireerd door licht en schaduwwerking, is het duo het effect van licht op het gemaakte werk gaan bestuderen. De 3D structuren zorgden voor mooie schaduwwerking en ze zijn hiermee gaan experimenteren.

Eenmaal begonnen was het duo niet te stoppen. Met een hoog enthousiasmegehalte hebben ze velen stappen gemaakt in het ontwerpproces. Meneer van de Wiel heeft zelfs zijn eigen 3D pen gekocht!

Het eindresultaat is een 3D getekende lampenkap die een prachtig schaduwspel creëert waarin duidelijk het oude kunstwerk herkenbaar is. Met behulp van de natte doek methode, waarbij een 3D-getekend kunstwerk wordt gebogen met heet water, hebben ze het de vorm gegeven van een lampenkap.

 

WORKSHOP: Kennismaken met een nieuwe techniek, leren van een andere generatie en spelen met schaduw. Dit zijn enkele van de belangrijkste aspecten van de samenwerking tussen Meneer Van de Wiel en Evert. Naar aanleiding van deze samenwerking hebben wij een workshop vormgegeven waarin deze aspecten een hoofdrol spelen. In deze workshop kunnen ongeveer vijftien deelnemers, jong en oud, hun eigen “dia” gaan 3D-printen. Verhalen van vroeger en van nu zullen bij het dia’s kijken natuurlijk uitgebreid worden verteld.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

 

• Prijs workshop: op aanvraag

 

 

DIT PROJECT WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

 

PORTRET- EN PRODUCTFOTOGRAFIE 2017/2018 DOOR BLICKFANGER