MENEER SUURMEIJER
& PIM BENS

BOEREN!

Elke week opnieuw nemen ze zich voor om efficiënt te werk te gaan. Het doel is een project op poten te zetten waarin meneer Suurmeijer en Pim Bens hun krachten en hun achtergronden bundelen, respectievelijk schrijver en ontwerper, zodat beide tot uiting komen. Meneer Suurmeijer heeft een passie voor het zoeken van verbindingen tussen heden en verleden in de stad, Pim een grote liefde voor het verbeelden van verhalen verbonden aan specifieke plekken.

 

Uren brengen ze samen door, dwalend door de Kronehoef, lezend over bijzonderheden in Woensel, filosoferend over verandering van Eindhoven... Eén ding blijft ze bezig houden. Het boerderijtje “de Kronehoef”. Een, zoals meneer Suurmeijer het omschrijft, “nostalgische oase, omsloten door torenhoge kantoorgebouwen”.

 

Dit nog bestaande stukje oud Woensel inspireert het duo tot het inventariseren van verdwenen boerderijen en bijbehorende verhalen uit het Eindhovens stadsdeel. De putdeksel, geplaatst op plekken waar ooit boerderijen stonden, geeft de voorbijganger inzicht in de door bebouwing overschaduwde agrarische geschiedenis van de stad.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

 

•  Prijs putdeksel + verhalen: op aanvraag

 

 

DIT PROJECT WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

 

PORTRET- EN PRODUCTFOTOGRAFIE 2017/2018 DOOR BLICKFANGER