MENEER KOOPS &

EVIE SPARIDEANS

VERGETEN VRAGEN?

Meneer Koops en Evie zijn als social designers aan de slag gegaan bij Vitalis Horst/Kronehoef. Meneer Koops is mantelzorger van zijn dementerende vrouw. Het werd al snel duidelijk dat meneer het fijn vond om met zijn ervaringen andere mantelzorgers te kunnen helpen. Hij is erg actief bij Vitalis Horst/Kronehoef en vindt het fijn om deel te nemen aan verschillende groepen, zoals de cliëntenraad en de Dialoog waar verschillende onderwerpen besproken worden.

 

Evie is social designer en heeft zich gespecialiseerd in mensen met dementie. In haar ontwerpen vindt ze het belangrijk om meer begrip en meer inlevingsvermogen te creëren, zodat men zich beter kan verplaatsen in de ander. Evie neemt veel tijd om haar doelgroep goed te kunnen begrijpen.

 

Tijdens de gesprekken liepen de emoties hoog op. Dit kwam door de gevoelige vragen die Evie stelde. In het derde gesprek kwamen ze samen tot de conclusie dat het soms juist goed is om soms zulke vragen te stellen. Ondanks de emoties is het fijn om het bespreekbaar te maken. Dit bracht hen op het idee om vragen te ontwikkelen die soms lastig zijn om te stellen. Vragen zoals: “Hoe zie jij jouw toekomst?” en “Schaam je je weleens voor je geliefde?”.

 

De set kaarten “Vergeten vragen?” is ontwikkeld voor praatgroepen waar mantelzorgers (van mensen met dementie) samenkomen. Naast de “Vergeten vragen?” hebben ze gewerkt aan een documentaire; een portret waarin Meneer Koops zijn verhaal vertelt over het mantelzorger zijn om zo andere mantelzorgers herkenning en inzichten te geven.

PRAKTISCHE INFORMATIE

 

•  Vergeten Vragen? kaartenset:
   25 euro p.st.

•  Vergeten Vragen? workshop:
   Prijs op aanvraag

 

 

 

DIT PROJECT WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

 

PORTRET- EN PRODUCTFOTOGRAFIE 2017/2018 DOOR BLICKFANGER